Koppánymonostori Általános Iskola

Erdélyi kirándulás – 2018/19

Mi, a Komáromi Dózsa György Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulói 2018. április 25-e és 28-a között a Határtalanul program keretében erdélyi kiránduláson vettünk részt.
Első nap Nagyszalontára látogattunk, ahol az Arany János emlékházat néztük meg, majd Nagyváradon tettünk egy kellemes sétát, közben megnéztük a Sas-palotát.

Második nap Csíkrákos irányába indultunk. Utunk során megálltunk a Parajdi-sóbányában, ahol 1.5 órát töltöttünk. Kellemes érzés volt a sóbánya tiszta levegőjét beszippantani.
Később Korondon meglátogattunk egy fazekasmestert. Voltak közöttünk olyan vállalkozó szellemű diákok, akik kipróbálták a korongozást.
A nap végén elmentünk egy kúthoz, melyből a híres borvíz folyik.

A harmadik nap a Békás-szoros és a Gyilkos-tó volt az úticélunk. Közülünk sokaknak ez a program vált a kedvencévé. A nagy hegyek ámulatba ejtő képet festettek elénk, a Gyilkos-tó látványa mindannyiunk számára örök emlék marad. Ezen a napon néztük meg Csíkrákos település templomát, ahol részletes, gyakran humoros, máskor kissé megdöbbentő helyi szokásokról kaptunk tájékoztatást.

Negyedik nap hazafelé indultunk. Útközben Kolozsvárra látogattuk el. Fényképeket készíthettünk a Mátyás szobornál és a Házsongárdi temetőben.

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket és hálánkat, azoknak az Erdélyben élő magyaroknak, akik szívesen fogadtak bennünket, színvonalas szállást és étkezést biztosítottak nekünk.
Fáradtan, de élményekkel és fényképekkel gazdagon tértünk haza Erdélyből. Remélem, Te az olvasó – ha még nem jártál itt – eljutsz egyszer Erdélybe és saját magad is megtapasztalod mindazt a szépet és jót, amit mi ott láttunk és kaptunk.